Kiállítások

2023. október 4-én megnyílt a Tolnay Klári Emlékházban Venczel Vera életmű-kiállítása. A kiállítást Krucsainé Herter Anikó a Kulturális és Innovációs Minisztérium költségvetési, gazdálkodási és személyügyekért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. A rendezvény házigazdája Blankó Miklós nyelvész, nyelvművelő, a Tolnay Klári-díj Kuratóriumának...

A Tolnay Klári Emlékház Tokody Szalonjában megtekinthető Tokody Ilona, '60-as években használt első, Orion márkájú rádiója.

Megnyílt Ilovszky Árpád dokumentarista fotográfus "Meglátásaim" című kiállítása. A kiállítást megnyitotta Balla Tünde, az Emlékház intézményvezetője. Köszöntőt mondott Bata Cili, a Tolnay Klári Alapítvány képviselője. Közreműködött Faragó Laura Kossuth-díjas énekművész.

"Domingoval, amikor énekeltem '86-ban a Covent Garden-ben (London) kivetítették a Bohéméletet. Ötezer ember a téren. Olyan őrjöngés volt, akár egy rockkoncerten"

"Azért gondolkozom, mert sok helyen énekeltük, de ez azt hiszem a Los Angeles-i Otello előadás, 1989. Ott voltam szőke. Placido Domingo volt az Otello."

A Tolnay Klári Emlékházban 2022. 09. 17-én megnyílt Tokody Ilona jubileumi életmű-kiállítása a világhírű operaénekes pályafutásának 50. évfordulója alkalmából! A filmben a művésznő először tekinti meg az élete fontos momentumait bemutató tárlatot.

"José Carrerassal mindig olyanok voltunk egymásnak, mint két testvér. VIP vendég voltam José köszöntésén. És Ács János karmester is eljött. Bementünk (Muskát) Andrással és Jánossal köszönteni Josét, aki mindenkit ott hagyott, nyakamba ugrott. Kijelentette nagy plénum előtt, hogy azt tudjátok, hogy Ilona nem a barátom... Összehúztam magam, mi fog...