Hírek

A Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület alelnöke, Légrádi Anna és Zsombori Erzsébet Zsimbi selyemfestő művész jóvoltából húsvéti díszbe öltözött a Tolnay Klári Emlékház. Köszönjük a kedves ajándékokat!

A Tolnay Klári Emlékházban a hónap műtárgyaként megtekinthető a Művésznő családi elefántcsont borítású imakönyve.

Húsvéti díszbe öltözve nyitotta 23. évadát a mohorai Tolnay Klári Emlékház. Április 1-től szeretettel várja kedves látogatóit a Tolnay Klári Emlékház Mohorán! Az állandó kiállítás mellett megtekinthető a világhírű operaénekes Tokody Ilona életmű-kiállítása is.

Örömmel értesítjük, hogy a téli szünetet követően 2023. április 1-től megújulva várja látogatóit a Tolnay Klári Emlékház Mohorán! Az emlékkiállítás a színésznő életútját bemutató fényképekből, személyes használati tárgyakból, családi ereklyékből, nagy sikert aratott színházi előadásokat idéző kosztümökből áll, az első kiscipőtől az utolsóig.

Katyi

2022.11.02

Ráthonyi Ákos rendezésében 1942-ben mutatták be Tolnay Klári ikonikus alakításával a Katyi című filmet. A film, amelyben felcsendülnek palócföld népdalai is, könyvadaptáció, amely Soóky Margit író, a Sík könyvkiadó tulajdonosának egyetlen regénye. A kötet 1942-ben jelent meg és még abban az évben nagysikerű mozifilmet készítettek belőle.