Újra találkoztak az EGRI CSILLAGOK főszereplői a Tolnay Klári Emlékházban

2018.01.28
Venczel Vera és Kovács István
Venczel Vera és Kovács István

Ünnepi rendezvényt tartottak a Várkonyi Zoltán által rendezett lenyűgöző "Egri csillagok" című film forgatása megkezedésének 50. évfordulója alkalmából a mohorai Tolnay Klári Emlékházban. A rendezvényen a művészek személyes élményeket, emlékeket osztottak meg a közönséggel. Az esemény egyben tisztelgés is volt Várkonyi Zoltán rendezői nagysága előtt. 

 Jelen volt a Cecey Évát alakító Venczel Vera, a Bornemissza Gergelyt megformáló Kovács István, Benkő Péter vagyis Török Jancsi, valamint Ordódy György rendező, Várkonyi Zoltán rendező akkori asszisztense. 

A beszélgetést követően kiállítás nyílt az Egri csillagok hangulatát idéző reneszánsz és török kori kellékekből, jelmezekből, illusztrációkból melyeket a Balla Bence Films produkcióiban ( a "Lajos király: Az ország bukása", illetve a még készülő "Törökvész" című filmjeiben) láthatnak, valamint Kemenes Fanni jelmezrajzaiból, az Egri vár ostromrajzaiból, és Benke Ádám képzőművész grafikáiból. Köszöntőt mondott: Martonné Adler Ildikó Eger Megyei Jogú Város alpolgármestere, Balla Mihály országgyűlési képviselő, miniszteri biztos; és Berecz Mátyás a Dobó István Vármúzeum igazgatója. 

Közreműködtek: Szenográdi Noémi és Koplányi-Bárány Tímea gitárművészek, és az Egri Vitézlő Oskola Hagyományőrző és Sport Egyesület A rendezvény háziasszonya: Vadas Zsuzsa Príma-, és Tolnay Klári-díjas újságíró Műsorvezető: Mohai Gábor, Kazinczy-díjas előadóművész


A TELJES RENDEZVÉNYRŐL KÉSZÜLT FILMET MEGTEKINTHETIK A BALLA BENCE FILMS YOUTUBE CSATORNÁJÁN:

Kiállítás a film hangulatát idéző relikviákkal
Kiállítás a film hangulatát idéző relikviákkal